CSBO Kft Logo

Hírek

Szülőcsoportok indulnak


„Szülőség” és „Gyöngyhalász” címmel szülőcsoportokat indítunk novembertől folyamatosan az EFOP-1.9.5-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú, „A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése” című kiemelt projekt keretében.

Az 5 alkalmas foglalkozássorozatok 10-12 fő részvételével, tapasztalt szakemberek vezetésével zajlanak majd.

Két témában, két eltérő célcsoport számára szervezzük a csoportokat.

A „Szülőség” programunkra azokat a gyermeke(ke)t nevelő/váró szülőket, leendő szülőket, családokat, családtagokat (beleértve a nevelőszülőket, örökbefogadó szülőket is) hívjuk, akiknek van olyan gyermeke, aki még nem érte el az iskoláskort.

A „Gyöngyhalász” csoportokba a fenti feltételek megléte mellett elsősorban megkésett/eltérő fejlődésű gyermek(ek) nevelésében érintett szülőket, családtagokat várunk.

A tematikus csoportfolyamat célja a szülői kompetencia megerősítése, a család működésével, a párkapcsolattal, a gyermek fejlődésével és nevelésével összefüggő ismeretek átadása, a résztvevők érzelmi támogatása, a szerteágazó szülői szerepekben történő megerősítése, továbbá az egymást támogató szülői közösségek életre hívása.

Tervezett főbb témák: „A párkapcsolattól a családig”; „Hogyan működik a család mint rendszer”; „A gyermek fejlődésének folyamata”; „A gyermeknevelés „fejtörői”, buktatói”; „Természetes krízisek, nehéz helyzetek”; „Én gyerekem, te gyereked, mi gyerekünk” – Mozaikcsaládok”; „Kapcsolat a nagyszülőkkel, rokonokkal, barátokkal”; „Kommunikáció a családban, családi játszmáink”.

A fenti témákon túl a tematika rugalmasan alkalmazkodik egy-egy csoport igényeihez, kérdéseihez. A csoportok - a jelentkezések függvényében - folyamatosan indulnak, a pontos időpontok meghirdetése a jelentkezők igényei alapján történik. A részvétel ingyenes.

Helyszínek: Budapest, XIII. ker., Reitter Ferenc u. 132.; Budapest, XIII. ker., Tüzér u. 33–35.

Jelentkezni a szuloszakembercsoportok@csbo.hu e-mail címen lehet, név és telefonszám megadásával. Ide kattintva letölthető a plakát.